Bo kortreist, sentralt og naturnært

Ydalir Torg får en attraktiv beliggenhet i Elverums-området, sentralt i den nye og fremtidsrettede bydelen Ydalir.

På nabotomten til Ydalir Torg ligger nye, flotte Ydalir skole og Ydalir barnehage, i perfekt avstand for små barneføtter. Her bor og lever du også tett på både natur og by, så nært at du ikke trenger bil for å komme deg ut på tur eller handle til hverdags og fest. Kort oppsummert; Med ny bolig i Ydalir Torg får du og dine kortreiste hverdager – bedre for både deg og miljøet.

Ydalir bydel utvikles av Elverum Vekst i samarbeid med Nordbolig og flere. Les mer på ydalirbydel.no

Landets fineste skole og barnehage?

Ydalir skole og barnehage og var de første prosjektene i Elverums nye bydel, og sto ferdig sommeren 2019. Siden den gang har folk fra fjern og nær tatt turen til Ydalir for å beundre skolen og barnehagen, som har høstet både nominasjoner og priser i nasjonale og internasjonale arkitektkonkurranser.

Ydalir skole og barnehage er bygget i massivtre, som har lave klimagass-utslipp sammenlignet med tradisjonelle bygge-materialer som stål og betong.

Foto: Ola Roald Arkitektur.

Bygget for fremtiden

Miljømessig og økonomisk bærekraft i arealeffektive løsninger og bevisst bruk av materialer, som igjen gir effektiv og økonomisk anleggsdrift, er blant det som utmerker Ydalir skole. Sosial bærekraft er en annen egenskap som ofte trekkes frem: Måten prosjektet knytter sammen omgivelsene rundt, og fungerer som et samfunnshus midt i bydelen, og samtidig skaper trygge og gode nær- og innemiljøer for barn og ansatte, blir ansett som svært viktig.

Ydalir skole har cirka 150 elever og 20 ansatte, men god plass til flere da den er planlagt for 350 elever.

Foto: Andreas Kokkvoll.

Bli en del av aktive Elverum

Elverum har mye å tilby den aktive. Klubber som Strandbygda IL, Elverum Fotball og Elverum Håndball tilbyr treninger og aktiviteter hele året, og flerbrukshallen Terningen Arena er tilholdssted for flere idretter og alt fra mosjonister til toppidrettsutøvere.

Strandbygda IL drIver først og fremst med ski. Med rundt 500 medlemmer i alle aldre og en historie med flere OL-deltakere, er de en foregangsklubb på mange måter. Idrettslaget er en aktiv bidragsyter til liv og røre i Elverum, og arrangerer Ydalir-rennet sammen med Nordbolig.

Elverum Fotballklubb, en av Norges største breddefotballklubber, har fine idrettsanlegg med fotballbaner og ballbinger som samler mange. De spennende serie- og Champions League-kampene til Elverum Håndballs herrelag i moderne
og intime Terningen Arena er en opplevelse verdt å få med seg for liten og stor.

I tett samarbeid med Elverum kommune og grunneiere, har Elverum Turforening opparbeidet et løypenett på ca. 200 kilometer. Løypenettet er lokalisert til fire områder: Svartholtet med sportshytta på Svenkerudvollen, Grundsetmarka med Djupmyrkoia, Stavåsen og Flishøgda med setra på Rogstadbakkvollen.

Vil du vite mer om nærområdet?

Her er noen nyttige linker:

Vi ses i Leiret

I dag har Elverum sentrum – «Leiret» – over 100 virksomheter fordelt på forskjellige butikker, velkjente kjøpesentere som Kremmertorget og Amfi Elverum, mange restauranter og kafeer, bibliotek og mye mer. Sykkelturen fra Ydalir Torg til Elverum sentrum tar cirka fem minutter.

Skoghovedstaden!

Elverum har en lang historie som knutepunkt og handelssted. Skoghovedstaden knytter sammen Østerdalen i nord, Hedmarken i vest, Trysil og Dalarna i nordøst og Solør og Värmland i sørøst, og er i så måte et naturlig møte- og handelssted for hele det østre Innlandet. Elverum vokser og utvikler seg hele tiden og har i dag over 21 000 innbyggere fordelt på både by og bygder. Sykehuset i Elverum, Terningmoen militærleir og Høgskolen i Innlandets avdeling ved Terningen Arena har vært sterke bidragsytere til Elverums store vekst fra et lite tettsted til byen den er i dag.

Intercity-satsing kutter reisetid

Å ta toget fra Oslo til Elverum er et miljøvennlig reisealternativ. Togturen dit er i gjennomsnitt mer enn tre ganger så miljøvennlig som å reise med bil mellom Oslo og Elverum, ifølge VY.

Den store InterCity-satsingen reduserer reisetiden mellom Elverum og Oslo betraktelig. Nytt dobbeltspor mellom Hamar og Oslo skal stå klart innen utgangen av 2027 og reisen mellom Hamar og Oslo vil da ta i underkant av én time. En togtur til Oslo innebærer togbytte i Hamar.

Knutepunktet Elverum skysstasjon

Mange som bor i Elverum, jobber andre steder. Da er Elverum skysstasjon en viktig del av hverdagen, for dette er knutepunktet for kollektivreisende. Herfra er det enkelt å reise med tog for den som jobber et sted i Hamar-traktene eller sørover mot Oslo, og minst like enkelt for den som foretrekker buss.

En juvel i skogen:
Starmoen golfbane

Elverum Golfklubb kan med rette være stolte! Starmoen golfbane åpnet som en fullverdig 18-hullsbane i 1991, og er stadig blitt utbedret. I dag er den en skikkelig norsk skogsbane og framstår som et svært veldrevet og flott anlegg med topp standard på bane, range og treningsområder. ​​​​​

I 2013 besøkte Norsk Golf klubben og banen, og beskrev banen som en undervurdert juvel – som en av de 10 beste i Norge.

Sagtjernet – Elverums beste badeplass!

Stupetårn, flytebrygge, rent og oppfriskende vann, passelig langgrunt, sandstrand, kiosk, toalettfasiliteter og lekestativer. Og fornøyde mennesker. Det er tydelig at kommunen har investert i tilrettelegging av badeplassen Sagtjernet, som er et meget bra område for store og små. Ta gjerne med bugnende piknikkurv, gode naboer og godt humør, og nyt en dag ved vannkanten. Anbefales.

Foto: Elverum Vekst.

Det finnes mange spennende steder langs Glomma, som kanskje oppleves best i kano og kajakk. Legg ut på oppdagelsesferd – husk fiskestang!